Richtlijn voeding en diëtetiek

Veel parkinsonpatiënten krijgen te maken met
voedingsgerelateerde problemen. Bij de herkenning, diagnostiek en
behandeling van deze problemen zijn verschillende zorgverleners
betrokken. Om die reden is er naast de monodisciplinaire richtlijn
Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson
ook een multidisciplinaire
richtlijn Voeding bij de ziekte van Parkinson
ontwikkeld.

Het 1e exemplaar is tijdens het ParkinsonNet jaarcongres
uitgereikt aan Eric Roos. Daarnaast hebben alle aanwezige
ParkinsonNet zorgverleners een exemplaar ontvangen. De richtlijnen
zijn nu ook online te raadplegen bij Richtlijnen voeding en
diëtetiek
.

Doel van de richtlijn is om zorgverleners te informeren over de
voedingsgerelateerde problemen die mogelijk kunnen ontstaan bij die
ziekte van Parkinson en om aanbevelingen te geven voor de
herkenning en behandeling van deze problemen.

Ook is er een beknopte patiëntenversie van de
voedingsrichtlijn
voor patiënten en mantelzorgers.